Opleiding

Ik kreeg les van Mladen Kukulj, Sas Bunge en Ria Groot. Na mijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium volgde ik nog lessen bij Willem Brons en was ik met één van mijn leerlingen te gast bij meesterpianiste Maria João Pires in het Portugese Belgais.

 

Liefde voor het vak

In de loop van de jaren is mijn ervaring als docent groot geworden en mijn enthousiasme daardoor alleen maar toegenomen. Iedereen die echt wil leren pianospelen is voor mij een uitdaging. Om mijn vakkennis up to date te houden neem ik regelmatig deel aan na- en bijscholingsactiviteiten en houd de vakliteratuur bij. Als actief lid van de EPTA (European Piano Teachers Association) afdeling Nederland was ik mede oprichter en voorzitter van de werkgroep Beginnersmethoden.

 

Uitvoerend musicus

Naast mijn pedagogisch werk ben ik zelf ook altijd als pianist actief gebleven. Zo trad ik op met verschillende orkesten, koren, ensembles en als begeleider van solisten en maakte ik CD’s met het Nederlands Pianistenkwartet en met mezzo-sopraan Meta Bourgonjen. Echtgenoot Niek de Vente en ik vormen samen een pianoduo, en met fluitiste Francien Post voer ik het repertoire voor fluit en piano uit. Verder maak ik deel uit van het ensemble Licenza (wisselende bezettingen) en het trio Compadre (bandoneon, piano, contrabas).

Corien-1_WEB

Aan leren komt geen eind - Robert Schumann (1810-1856)

Reacties van klanten

Onze dochter is op haar 7e jaar met pianoles begonnen.Wat mij meteen opviel is hoe goed Corien in staat is om aan te sluiten bij de belevingswereld van het kind. Vriendelijk, met veel complimenten en humor begeleidde zij Janne. Behalve de muziek die Corien geschikt vond, kon Janne zelf ook stukken aandragen die zij graag wilde leren spelen. Dan was de motivatie om iets onder de knie te krijgen extra groot. Naast pianospelen, heeft Janne, in de afgelopen 9 jaren, ook geleerd om samen te spelen, een fluitleerling te begeleiden, zich te laten horen en zich te presenteren. En dat alles op een manier waarbij plezier en respect, voor de ander èn voor jezelf, centraal staan! 

Wilma Tanis

Ik ga altijd met veel plezier naar mijn lessen van Corien. Niet alleen omdat ik er heel veel leer, maar ook omdat het altijd erg gezellig is! Pianospelen vind ik fantastisch en het bleek voor mij ook nog eens een goede manier te zijn om te ontspannen vlak voordat ik naar een examen op school ging.

AnneMarije

Ik heb 5 jaar pianoles gehad bij Corien. Daarvoor had ik ook al 8 jaar bij andere leraren les gehad, maar bij hen kwam ik niet veel verder. Omdat ik heel graag verder wilde in de muziek, en het liefst naar het conservatorium, ben ik uiteindelijk bij Corien terecht gekomen. Vanaf de eerste les voelde ik me op mijn gemak en in 5 jaar tijd heb ik ongelooflijk veel geleerd. Mijn techniek is enorm verbeterd en vooral de manier van spelen en hoe ik daarin mijn gevoel kan toelaten, is niet te vergelijken met vroeger. Ik ben nu zover dat ik de Docent Muziek Opleiding kan gaan doen en mijn droom waar kan maken.

Joshka

Sinds een aantal maanden zit ik bij Corien op pianoles. Dit op aanraden van mijn vorige pianojuf, waar ik ben gestopt vanwege de te grote afstand na mijn verhuizing. Ik heb het erg naar mijn zin bij Corien. Haar lessen ervaar ik als heel leerzaam. Zo krijg ik bij elk muziekstuk dat ingestudeerd wordt hele praktische handvatten om te zorgen dat een dergelijk stuk, éen geheel gaat worden. Verder wil Corien het beste uit je halen en is ze tegelijkertijd gezellig. Dat zorgt elke les weer voor een goede sfeer, waarin hard gewerkt kan worden. 

Mariët

In januari heb ik geluisterd naar het huisconcert van Corien van den Berg en Anna Schimmel: Dichter bij de piano. Ik speel al jaren piano en tegelijkertijd weet ik eigenlijk weinig van poëzie. Dit mooie en gevarieerde huisconcert heeft mij op speelse wijze laten zien dat muziek en poëzie heel veel raakvlakken hebben! Op ontspannen en soms ook humoristische wijze, vulden Corien en Anna elkaar aan, ieder vanuit haar eigen vakgebied. Een mooie balans tussen pianostukken, gedichten en korte achtergrondinformatie, zorgde voor een boeiende ochtend.

Marloes

Corien is verbonden aan verschillende professionele netwerken